Беседки - от какъв материал трябва да са изработени?

Когато става дума беседки, човек може да избира между няколко различни материала за нейната направа, като всеки има своите предимства пред останалите. Беседката за човек е място на покой, място за събиране на близки и приятели, за това е важно тя не само да е здрава, но и красива – ако е възможно, в комбинация с естетиката на дома или двора.

Кой са най-често срещаните материали за изработка на беседка

Като най-изобилен и лесен за добив, дървесният материал е изключително често срещан материал за изработка на беседка – той е евтин и лесен за обработка, което е подходящо за проекти „Направи си сам”.

Дървесни беседки

Те са най-често срещаните, не само по домовете, но и парковете, тъй като разходите по конструкцията и материалите са значително по-ниски от тези на металните елементи. Но дървесният материал е също така един от най-меките материали, които няма особено дълъг живот. Това е може би най-обикновеният подход, като качествата на материала ограничават възможността за украсяване и орнаментика, като дърворезбарството разпознава лимитът на дървото. Това, което го прави толкова привлекателен избор е неговата цена, но дървото е подвластно на гниене от влага и термити, а третирането на дърво против насекоми може да излезе доста скъпо.

Беседка от ковано желязо

Кованото желязо от друга страна, е един наистина класически подход, които позволява за комбинация от безпрецедентна здравина и изтънчена красота. За разлика от дървото, което не може да бъде изтънявано прекалено, кованото желязо е монолитно и процесът на производство го право значително по-здраво от дървесината. Тази стабилност позволява на ковачите да изработят наистина изящни линии и форми, като орнаментиката при беседките от ковано желязо може да придаде напълно различен тон на вашата градина. Материалът запазва своята прословута здравина дори, когато е изтънен за получаването на пълзяща роза или листа, така че с изтънчеността не правите компромис със здравината. С беседка от ковано желязо знаете, че закупувате нещо, което е трайно и красиво – с нея можете да подходите нестандартно или класически като изборът е във вашите ръце. Освен украшенията, вие имате и свободата на избор за цвета на вашата беседка, като завършекът играе ролята на корозивна защита и естетическо творение. Цената на една беседка от ковано желязо не е малка, но това, което получавате е много повече от моментно удоволствие, получавате нещо, на което може да разчитате – беседка, която ще бъде част от вашият дом с векове. Оставете грижите за някой друг, позволете си нещо, което ще остане във вашето семейство, поръчайте си беседка от ковано желязо от MetalWorks.bg.