Беседки от дърво и метал

Когато става дума беседки, човек може да избира между няколко различни материала за нейната направа, като всеки има своите предимства пред останалите.

Тя е място на покой, място за събиране на близки и приятели, за това е важно тя не само да е здрава, но и красива – ако е възможно, в комбинация с естетиката на дома или двора.

Кой са най-често срещаните материали за изработка на беседка

Като най-изобилен и лесен за добив, дървеният материал е изключително често срещан материал за изработка на беседка, а и не само. Той е евтин и лесен за обработка, което е подходящо за проекти „Направи си сам”.

Дървесни беседки

Те са най-често срещаните, не само по домовете, но и парковете, тъй като разходите по конструкцията и материалите са значително по-ниски от тези на металните елементи. Но дървесният материал е също така един от най-меките материали, които няма особено дълъг живот.

Това е може би най-обикновеният подход, като качествата на материала ограничават възможността за украсяване и орнаментика, като дърворезбарството разпознава лимитът на дървото.

Това, което го прави толкова привлекателен избор е неговата цена, но дървото е подвластно на гниене от влага и термити, а третирането на дърво против насекоми може да излезе доста скъпо.

Беседка от ковано желязо

Кованото желязо от друга страна, е един наистина класически подход, които позволява за комбинация от безпрецедентна здравина и изтънчена красота.

За разлика от дървото, което не може да бъде изтънявано прекалено, изделието от кованото желязо е монолитно и процесът на производство го право значително по-здраво от дървесината.

Тази стабилност позволява на ковачите да изработят наистина изящни линии и форми, като орнаментиката при беседките от желязо може да придаде напълно различен тон на вашата градина.

Това всъщност е очевиден факт, когато говорим за този тип материал и в контекста на ограда,  парапет от ковано желязо или друг вид метална конструкция, които да радват очите ви.

Материалът запазва своята прословута здравина дори, когато е изтънен за получаването на пълзяща роза или листа, така че с изтънчеността не правите компромис със здравината.

С беседка от ковано желязо знаете, че закупувате нещо, което е трайно и красиво – с нея можете да подходите нестандартно или класически като изборът е във вашите ръце.

Освен украшенията, вие имате и свободата на избор за цвета на вашата беседка, като завършекът играе ролята на корозивна защита и естетическо творение.

Цената на една беседка от ковано желязо не е ниска, но това, което получавате е много повече от моментно удоволствие, получавате нещо, на което може да разчитате – беседка, която ще бъде част от вашият дом с векове.

Оставете грижите за някой друг, позволете си нещо, което ще остане във вашето семейство, поръчайте си метална беседка от ковано желязо.