В нашия блог за изделия от ковано желязо и метални конструкции и елементи ще откриете полезна и интересна информация от областта на интериорния и екстериорен дизайн, металознанието и въобще всякакъв тип съвети , които да подобрят значително информираността ви по отношение продуктите, изработени чрез този метод за металообработка.

В блога ни ще откриете както съвети и трикове, така и препоръки и обща информация, които да направят вашия финален избор максимално удовлетворяващ за вас и отговарящ на вашите предварителни усещания и очаквания.

Парапети - дървени или метални да изберем

Парапети – дървени или метални да изберем

Изборът на парапети – дървени или метални, съвсем не е лесна задача. Ако искате да сте сигурни в инвестицията, която планирате да извършите, трябва предварително да сте се информирали за техните предимства и недостатъци.

Знаем и сме наясно с това, че поставянето или смяната на парапети не е нещо, което се случва веднъж в годината или през кратки интервали. Затова, когато човек планира да прави нещо подобно, нужно е да си отдели време, в което внимателно да проучи всяка една специфика, свързана с видовете материали.

Днес ще опитаме да разкажем по-подробно за двата вида парапети. Ще изложим полезна информация, която да помогне при вземане на правилно решение. Ще бъдем безпристрастни, така че сами да решите на кой материал да заложите, съобразно личните си очаквания.

Знаете, че дървото създава усещане за уют и стабилност. Неслучайно то е част от много постройки, без значение дали говорим за многоетажни сгради или едноетажни такива. Този материал допринася и за красивата фасада на самата сграда. Това е така, заради всичките му оттенъци. Дали обаче да изберете него или да заложите на здравината на метала, сами ще решите.

Дървени или метални парапети – какво да знаем за тях

Ако сте решил ида заложите на дървените парапети, едно от най-важните неща, на които да отдадете значение, е качеството на самата дървесина. Задължително тя трябва да е качествена, в противен случай няма как да разчитате на самия парапет. Основно правило при производство е материалът да премине през процеса на изсушаване.

При масивната дървесина нещата се случват по-бавно и трудоемко. Технологичните процеси са специални и след като бъде обработена по правилен начин, тя трябва да бъде покрита с няколко слоя лак.

Знаете, че дървените парапети не са най-устойчиви, ако говорим за нашите географски ширини. И все пак, ако сте решили да заложите на тях, е нужно да си отделите достатъчно време, средства и нерви, обвързани със самата му поддръжка.

В Испания, например, хората могат да си позволят този вид огради за балконите, защото слънцето е достатъчно жарко. В България обаче е за предпочитане да се заложи на металните конструкции, които доказано са с много по-продължителна експлоатация.

Ако се нуждаете от ограда за външна тераса, то парапетите, направени от инокс или алуминий, са чудесен избор за вас. Освен, че осигуряват безопасност, те са наистина дълготрайни. Не се налага да им отделяте кой знае какво внимание за самата поддръжка и не са толкова претенциозни, каквито са дървените им събратя.

Можете да изберете нюанс, който да си хармонира отлично с останалата част от фасадата на постройката. Предлагат се в най-разнообразни цветове – златисто, стоманено – сиво или други. Залагайки на тях, вие не просто не робувате на парапета, а той се грижи за вас.

Ако сте в търсене на перфектния модел, който можете да си закупите на изгодна и приемлива цена, най-добре да разгледате MetalWorks.bg. Там ще попаднете на подробна информация, свързана с дървени и метални парапети.

Сигурни сме, че днешната статия ще е от полза на мнозина и благодарение на проучванията, които направихме, читателите ще успеят да си отговорят на не малка част от въпросите.

Какво представляват сандвич панелите

Какво представляват сандвич панелите

Сигурни сме, че една не малка част от вас не са съвсем наясно с това какво всъщност представляват сандвич панелите и какво е основното им предназначение. Днес ще се посветим на това да разкажем за същността им и какво всъщност ги превръща в толкова предпочитани.

Прочетете още “Какво представляват сандвич панелите”

Какви са предимствата на мебелите от кован метал

Както на всеки му е правило впечатление, днес мебелите от ковано желязо са едни от най-предпочитаните. Това се дължи на редица причини, за които много можем да разказваме, но не това е основната цел на днешната статия. Прочетете още “Какви са предимствата на мебелите от кован метал”

Как се произвеждат орнаменти от ковано желязо

Кованото желязо има своя неповторим чар и непринуденост, които осигуряват естетика и уют във всеки двор и градина, където са интегрирани като екстериорно допълнение.

Прочетете още “Как се произвеждат орнаменти от ковано желязо”

Разликата между метал и ковано желязо

Разликата между обикновен метал и ковано желязо

Едно от нещата, които набират все повече популярност са т.нар. изделия от ковано желязо. От огради и парапети до врати и беседки, както и различни декоративни елементи този тип артикули се ценят все повече, както визуално, така и функционално.

Прочетете още “Разликата между обикновен метал и ковано желязо”