В нашия блог за изделия от ковано желязо и метални конструкции и елементи ще откриете полезна и интересна информация от областта на интериорния и екстериорен дизайн, металознанието и въобще всякакъв тип съвети , които да подобрят значително информираността ви по отношение продуктите, изработени чрез този метод за металообработка.

В блога ни ще откриете както съвети и трикове, така и препоръки и обща информация, които да направят вашия финален избор максимално удовлетворяващ за вас и отговарящ на вашите предварителни усещания и очаквания.

Евтини железни беседки - MetalWorks.bg

Защо беседките трябва да са естетически издържани, освен функционални

За съжаление не всеки има възможността или мястото за беседка, а тези които имат я избират не само заради закрилата от стихиите, която предлага, но и заради нейната естетична стойност.

Възможното вдъхновение за беседката може да проследи още до Феодална Япония, времето на шогуните – време на засилено строителство на пагоди.

От там английската Кралица Виктория взема идеята за подобен вид конструкция и я поставя в парковете и розовите градини на своето царство, създавайки място на разтуха и разкош.

За нас модерните хора това не се е променило, една беседка е много повече от място за събиране, тя е място за почивка със семейство и приятели – единствената компания от която имаме нужда.

Защо естетиката е толкова важна за нас хората

Ако погледнем назад в миналото, в здрача на нашата цивилизация, виждаме, че естетиката е била важна част от животите ни – дори пещерите ни са били място на красота и творческа изява.

Истината е, че човешкото създание е естествено привлечено към красивото понеже то е символ на хармонията между различните елементи.

За нас красивото и естетичното винаги са били свързани с хармония или дисхармония между различните конституенти на една система – дали цвете, театър или красива долина през пролетта.

Дори и ние модерните хора, обградени от отговорности и бърз начин на живот, не можем да отречем, че има нещо вътре в нас, което ни тласка към търсене на красивото.

А тези от нас, които имат пространството го намират в лицето на добре изработена беседка от ковано желязо – нейната красота ни припомня за това първично привличане към естетиката.

Смесицата от ръчна изработка, това как всеки удар на чука оставя своят белег, и изящните и фини форми на желязото, ни припомнят за нужната хармония която трябва да приветстване в собствените си животи.

За това беседката в задния двор е много повече от място за вечерни събирания, тя ни връща назад, към основите на нашият живот и връзката ни с природата на красотата.

Кованото желязо живее

Една добре направена беседка от ковано желязо, ако се проектира и изработи по наш стандарт, може да заеме свой собствен живот. Всяка форма подкрепяща предходната, заемаща свое собствено място в конструкцията, живееща отделно, но и заедно.

Така можете да зададете тон на цялата си градина, а дори и на самият дом, а майсторски изработената беседка комбинира функционални елементи с естетическо усещане.

За това беседките от желязо са по-предпочитани от тези от дърво, понеже издържат по-дълго време, имат потенциал за олицетворяване на повече красота, и не изискват толкова поддръжка.

От MetalWorks.bg сме наясно, че вашият дом е място за почивка, за това и старателно подхождаме към проектирането и изработката на такива конструкции, за да можете вие да се наслаждавате на красотата и сигурността, която една от нашите беседки предлагат.

Видове огради от ковано желязо - MetalWorks.bg

Видове огради и техните предимства

Всеки дом има нужда от обособяване, самият характер на собствеността изисква ние да определим границите на това, което е наше, за да можем да го стопанисване по свой начин.

Има всякакви огради, но не всички са създадени еднакви и макар и да осъществяват една и съща функция, то това което е от значение е как точно я осъществяват.

В този текст ще обърнем внимание на различните видове огради и техните предимства.

Прочетете още “Видове огради и техните предимства”

Евтини метални конструкции от MetalWorks.bg

Конструкции от метал – какви са основните им приложения

В строителството има много стандартизирани подходи за вдигане на една постройка, най-известният от които е използването на бетон и арматура.

Но от края на 40-те години на миналия век, нововъведение в строителството стават металните конструкции. Днес усъвършенствана технология, те позволяват бързото и здраво вдигане на големи сгради и помещения за ¼ от времето на обикновените подходи.

Прочетете още “Конструкции от метал – какви са основните им приложения”

Железни порти от MetalWorks.bg

Сигурност и спокойствие – защо да изберем железни порти

Един дом съществува, защото търсим сигурност в света, това е нашето лично пространство, там ние сваляме всички защити, за да отпочине умът ни – там е нашата крепост.

За това е нормално, че хора от цялата страна търсят начин да подсигурят своят дом като всичко започва от оградата и портата – преходната точка от външното към вътрешното.

Прочетете още “Сигурност и спокойствие – защо да изберем железни порти”

Беседки - от какъв материал трябва да са изработени?

Беседки – от какъв материал трябва да са изработени?

Когато става дума беседки, човек може да избира между няколко различни материала за нейната направа, като всеки има своите предимства пред останалите. Беседката за човек е място на покой, място за събиране на близки и приятели, за това е важно тя не само да е здрава, но и красива – ако е възможно, в комбинация с естетиката на дома или двора.

Прочетете още “Беседки – от какъв материал трябва да са изработени?”

Железните навеси и техните предимства

Железните навеси и техните предимства

Железните навеси са една наистина стилна добавка към вашият дом или обект, тъй като носят със себе си дъхът на една наистина изтънчена реалност. Те позволяват на човек не само да акцентира конкретни части от една къща, но също така предлагат една вековна сигурност, на която можете наистина да имате доверие.

Прочетете още “Железните навеси и техните предимства”

Неща, които трябва да знаете за вашата желязна ограда

Неща, които трябва да знаете за вашата желязна ограда

Много хора в България избират да оградят своята собственост, да я запазят от влизането на нежелани гости и животни, като има различни подходи и решения на тази тема, които се забелязват из страната. При установен начин на живот, оградата спира да бъде строго функционална част от дома, а се превръща в медиум където можем да изобразим нашата креативност.

Прочетете още “Неща, които трябва да знаете за вашата желязна ограда”

Защо трябва да изберете желязна врата

Защо трябва да изберете желязна врата

Случвало ли ви се е да се натъкнете на желязна врата или ограда и те да ви накарат да ахнете с възхищение? Освен функция изделията от ковано желязо също така са и начин човек да изрази своят стил, желязната врата не е просто способ за преминаване от едно пространство в друго, то е възможност да покажете характер. Прочетете още “Защо трябва да изберете желязна врата”

Какви са предимствата на мебелите от кован метал

Както на всеки му е правило впечатление, днес мебелите от ковано желязо са едни от най-предпочитаните. Това се дължи на редица причини, за които много можем да разказваме, но не това е основната цел на днешната статия. Прочетете още “Какви са предимствата на мебелите от кован метал”

Парапети - дървени или метални да изберем

Парапети – дървени или метални да изберем

Изборът на парапети – дървени или метални, съвсем не е лесна задача. Ако искате да сте сигурни в инвестицията, която планирате да извършите, трябва предварително да сте се информирали за техните предимства и недостатъци.

Прочетете още “Парапети – дървени или метални да изберем”