В нашия блог за изделия от ковано желязо и метални конструкции и елементи ще откриете полезна и интересна информация от областта на интериорния и екстериорен дизайн, металознанието и въобще всякакъв тип съвети , които да подобрят значително информираността ви по отношение продуктите, изработени чрез този метод за металообработка.

В блога ни ще откриете както съвети и трикове, така и препоръки и обща информация, които да направят вашия финален избор максимално удовлетворяващ за вас и отговарящ на вашите предварителни усещания и очаквания.

Страхотни идеи за обновяване на двора
3 страхотни идеи за вашия двор

В забързаното ежедневие, това човек да има време да разпусне в комфорта на собственият си дом е направо лукс. Още по-голям лукс се е превърнало разтухата, която един добре поддържани и украсени двор или градина могат да позволят.

Прочетете още „3 страхотни идеи за вашия двор“

3 бързи съвета за украсяване на нов дом
3 ефективни начина да украсим новия си дом

Украсяването на един дом не е лесна задача. Човек трябва да се съобрази с много неща, едно от най-важните бивайки комбинацията между практично и красиво.

От MetalWorks.bg осъзнаваме, че всички се стремим към най-доброто за себе си и своето семейство, за това и започнахме производството на мебели, беседки и декоративни елементи от ковано желязо.

Прочетете още „3 ефективни начина да украсим новия си дом“

Трябва ли ви решетка за домашното огнище
Домашното огнище – с или без решетка

Дори до ден днешен, камината продължава да бъде важна част от един дом. Огнището е място където някога сме се събирали да приготвяме храна, било е комунална дейност. А сега със стаи специално пригодени за това, нуждата от готвене на огън е намаляла драстично – и въпреки всичко все още пазим камините у дома, дори ги украсяваме – защо?

Прочетете още „Домашното огнище – с или без решетка“

Най-добрият материал за изграждане на склад
Кой е най-добрият материал за вашия склад

Строенето на ново хале си е сериозно задача. Изискват се освен осигурени финанси също и експертиза, на която можете да се доверите. Друг важен аспект е материалът, от кохто ще бъде направен един нов склад, тъй като това би диктувало продължителността на строежа и крайната дата, до която това хале може да се пусне в експлоатация.

Прочетете още „Кой е най-добрият материал за вашия склад“

Ръчно изработеното желязо и неговите предимства
Какви са предимствата на ръчната изработка на желязо

От безброй поколения насам, човечеството е боравило с огън и желязо. Връзката между двете изглежда сякаш естествена, а именно тя е и причината да има толкова дълго установени традиции към обработването на желязо с коване.

В този текст ще засегнем в дълбочина какво се случва с желязото когато се кове на ръка, а не с машина, както и защо запазването на тази традиция е важно за опазване на човешката история и култура.

Прочетете още „Какви са предимствата на ръчната изработка на желязо“

Топ съвети при изграждането на хале
5 съвета при изграждане на хале

Халетата са доста известен начин за бързо изграждане и обосноваване на работно пространство, много често с цел складиране или производство на стоки. Има много неща, които научихме през годините, за това ще ви споделим 5-те основни неща, които трябва да се спазят за изграждането на едно полезно хале.

Прочетете още „5 съвета при изграждане на хале“

Естетични беседки от метал - MetalWorks.bg
Защо беседките трябва да са естетически издържани и функционални

За съжаление не всеки има възможността или мястото за беседка, а тези които имат я избират не само заради закрилата от стихиите, която предлага, но и заради нейната естетична стойност. Прочетете още „Защо беседките трябва да са естетически издържани и функционални“

Видове огради от ковано желязо - MetalWorks.bg
Видове огради и техните предимства

Всеки дом има нужда от обособяване, самият характер на собствеността изисква ние да определим границите на това, което е наше, за да можем да го стопанисване по свой начин.

Има всякакви огради, но не всички са създадени еднакви и макар и да осъществяват една и съща функция, то това което е от значение е как точно я осъществяват.

В този текст ще обърнем внимание на различните видове огради и техните предимства.

Прочетете още „Видове огради и техните предимства“

Приложение на метални конструкции в индустрията
Конструкции от ковано желязо – какви са основните им приложения

В строителството има много стандартизирани подходи за вдигане на една постройка, най-известният от които е използването на бетон и арматур

От края на 40-те години на миналия век, нововъведение в строителството стават т.нар. метални конструкции. Днес усъвършенствана технология, те позволяват бързото и здраво вдигане на големи сгради и помещения за ¼ от времето на обикновените подходи. 

По-бързо и качествено строителство с конструкции от метал

Разбира се, металната конструкция не се ограничава само до издигането на халета или цехове, тя може да служи за много повече – рекламна дейност, подсигуряване на строеж и дори земеделие.

Това, което една метална конструкция от специалистите по изделия от ковано желязо MetalWorks.bg ви предоставя, е изработка на висок стандарт, сигурност при монтаж и достъп до нови технологии и подход към обзавеждането.

Метални конструкции за хале

Може би сте виждали такива строителни обекти, които започват с основи и само след 1 месец вече са покрити с  панели.

Точно това е огромното предимство на конструкции от метал – тяхната здравина и бързина на монтаж и строителство – предлагат огромна гъвкавост при логистиката на един строителен обект, като спестяват много труд и време.

При нас можете да намерите не само висококачествени метални конструкции по поръчка, но и също така монтажни екипи, които да завършат вашия обект, от скелето до сандвич панелите.

Индустриалната употреба на метални конструкции е най-често срещаната – понеже монтажът и строителството с такъв вид конструкции е по-бърз, можете да постигнете един завършен обект за по-малко от 2 месеца.

Ако разгръщате вашата дейност и имате нужда от нови помещения, то употребата на метална конструкция би била прекрасна алтернатива пред обичайното строителство. Особено, ако става дума за халета, хангари или цехове, металните конструкции, в комбинация с термопанели, са удивително добър избор.

Метална конструкция за домакинството

Това се среща малко по-рядко, но ако искате да направите метален навес от ковано желязо за кола, вход на гараж или навес за дърва, металната конструкция ви предоставя един издръжлив избор. С него не само получавате стилна изработка, но и едно наистина солидно решение, което ще ви служи дълго време.

С метална конструкция не е нужно да се ограничавате от конкретни спецификации, все пак Емпайър Стейт Билдинг е направен от метално скеле. Така, че дори и да имате нужда от нещо голямо, може да разчитате на качество и сигурност за дълги години напред.

Реставрация на ЖП Прелези и Гари

Тези от вас, които избират да пътуват с БДЖ, може би са забелязали засилените усилия за реставрация и ремонтна дейност на всяка гара, независимо дали малка или голяма.

Голяма част от реставрациите на пероните се случва с метални конструкции, които подсигуряват безопасността на минувачите и пасажерите, освен че ги предпазват от стихиите.

Всичко това, и много повече, е прекрасно доказателство за доверието, което много хора и индустрии имат към металните конструкции изработени от MetalWorks.bg.

Ние се гордеем с нашата дейност, понеже всеки един елемент произведен от нас е изработен по най-висок стандарт и смятаме, че нашето старание си личи.