В нашия блог за изделия от ковано желязо и метални конструкции и елементи ще откриете полезна и интересна информация от областта на интериорния и екстериорен дизайн, металознанието и въобще всякакъв тип съвети , които да подобрят значително информираността ви по отношение продуктите, изработени чрез този метод за металообработка.

В блога ни ще откриете както съвети и трикове, така и препоръки и обща информация, които да направят вашия финален избор максимално удовлетворяващ за вас и отговарящ на вашите предварителни усещания и очаквания.

Страхотни идеи за обновяване на двора
3 страхотни идеи за вашия двор

В забързаното ежедневие, това човек да има време да разпусне в комфорта на собственият си дом е направо лукс. Още по-голям лукс се е превърнало разтухата, която един добре поддържани и украсени двор или градина могат да позволят.

Прочетете още “3 страхотни идеи за вашия двор”

3 бързи съвета за украсяване на нов дом
3 ефективни начина да украсим новия си дом

Украсяването на един дом не е лесна задача. Човек трябва да се съобрази с много неща, едно от най-важните бивайки комбинацията между практично и красиво.

От MetalWorks.bg осъзнаваме, че всички се стремим към най-доброто за себе си и своето семейство, за това и започнахме производството на мебели, беседки и декоративни елементи от ковано желязо.

Прочетете още “3 ефективни начина да украсим новия си дом”

Трябва ли ви решетка за домашното огнище
Домашното огнище – с или без решетка

Дори до ден днешен, камината продължава да бъде важна част от един дом. Огнището е място където някога сме се събирали да приготвяме храна, било е комунална дейност. А сега със стаи специално пригодени за това, нуждата от готвене на огън е намаляла драстично – и въпреки всичко все още пазим камините у дома, дори ги украсяваме – защо?

Прочетете още “Домашното огнище – с или без решетка”

Най-добрият материал за изграждане на склад
Кой е най-добрият материал за вашия склад

Строенето на ново хале си е сериозно задача. Изискват се освен осигурени финанси също и експертиза, на която можете да се доверите. Друг важен аспект е материалът, от кохто ще бъде направен един нов склад, тъй като това би диктувало продължителността на строежа и крайната дата, до която това хале може да се пусне в експлоатация.

Прочетете още “Кой е най-добрият материал за вашия склад”

Ръчно изработеното желязо и неговите предимства
Какви са предимствата на ръчната изработка на желязо

От безброй поколения насам, човечеството е боравило с огън и желязо. Връзката между двете изглежда сякаш естествена, а именно тя е и причината да има толкова дълго установени традиции към обработването на желязо с коване.

В този текст ще засегнем в дълбочина какво се случва с желязото когато се кове на ръка, а не с машина, както и защо запазването на тази традиция е важно за опазване на човешката история и култура.

Прочетете още “Какви са предимствата на ръчната изработка на желязо”

Топ съвети при изграждането на хале
5 съвета при изграждане на хале

Халетата са доста известен начин за бързо изграждане и обосноваване на работно пространство, много често с цел складиране или производство на стоки. Има много неща, които научихме през годините, за това ще ви споделим 5-те основни неща, които трябва да се спазят за изграждането на едно полезно хале.

Прочетете още “5 съвета при изграждане на хале”

Естетични беседки от метал - MetalWorks.bg
Защо беседките трябва да са естетически издържани и функционални

За съжаление не всеки има възможността или мястото за беседка, а тези които имат я избират не само заради закрилата от стихиите, която предлага, но и заради нейната естетична стойност. Прочетете още “Защо беседките трябва да са естетически издържани и функционални”

Видове огради от ковано желязо - MetalWorks.bg
Видове огради и техните предимства

Всеки дом има нужда от обособяване, самият характер на собствеността изисква ние да определим границите на това, което е наше, за да можем да го стопанисване по свой начин.

Има всякакви огради, но не всички са създадени еднакви и макар и да осъществяват една и съща функция, то това което е от значение е как точно я осъществяват.

В този текст ще обърнем внимание на различните видове огради и техните предимства.

Прочетете още “Видове огради и техните предимства”

Приложение на метални конструкции в индустрията
Конструкции от метал – какви са основните им приложения

В строителството има много стандартизирани подходи за вдигане на една постройка, най-известният от които е използването на бетон и арматура. Прочетете още “Конструкции от метал – какви са основните им приложения”

Железни портални врати
Сигурност и спокойствие – защо да изберем железни порти

Един дом съществува, защото търсим сигурност в света, това е нашето лично пространство, там ние сваляме всички защити, за да отпочине умът ни – там е нашата крепост.

Затова е нормално, че хора от цялата страна търсят начин да подсигурят своят дом като всичко започва от оградата и портата – преходната точка от външното към вътрешното. Прочетете още “Сигурност и спокойствие – защо да изберем железни порти”