Мебелите са основополагаща част от всеки дом. Немислимо е да си представим жилище без функционални мебели, които да изпълнят със смисъл значението на думата „дом“.

Изборът на мебели минава през две основни линии – избор на интериорни и избор на екстериори мебели за късметлиите, които разполагат със свой собствен двор.

Ние от Metal Works сме тук, за да ви предложим едно нестандартно и неочаквано решение, а именно мебели от ковано желязо.

Как се определя цена за мебели от ковано желязо

Преди да ви дадем точна цена, е особено важно да се мине по списък с клиентски изисквания, които следваме педантично, за да можем да ви гарантираме, че ще получите най-доброто. Също така цената се определя и от:

  • Вида на мебелта – маси, столове, легла, пейки;
  • Броя и комплектовка с други ковани продукти – при комплекти цената е по-ниска;
  • Вид обработка – за външно и вътрешно ползване на мебелите;
  • Орнаментика по мебелите;
  • Сезон на поръчката – зимата е по-евтино от лятото;
  • Дизайн – класически, модерен или минималистичен.

За разлика от другите катеогрии, като навесите или вратите, тук не е нужно да се прави оглед, а можете директно да поръчате вашата изработка по телефон или писмено.

Мебели от ковано желязо – заслужават ли си

Първо трябва да отговорим на въпроса какво представляват мебелите от ковано желязо.

За разлика от добре познатия чугун, който се разтапя и оформя посредством калъп, кованото желязо се нагрява и се кове, докато е горещо.

Това намалява изключително много съдържанието на въглерод и прави кованото желязо много по-устойчиво и издръжливо на корозия и ръжда.

Мебелите от ковано желязо са страхотен избор за екстериора на вашия дом, като освен естетика, те осигуряват издръжливост и дълъг живот.

Макар на пазара да има и по-достъпни алтернативи на мебели от пластмаса или ратан, кованото желязо осигурява ненадмината стабилност и здравина.

Как ние ви помагаме да създадете нещо наистина ваше

Дома е символ на собственото, а чрез мебелите и личните избори, вие можете да олицетворите истинското значение на собственост. Благодарение на нашия дългогодишен опит, ние имаме способността да дадем живот на всяка ваша идея за мебели от ковано желязо – което се постига с доста труд, внимание и любов към самият занаят.

Ако имате идея, която сте искали да осъществите дълго време, но едва сега имате възможността, то ние ще се радваме да ви помогне. Именно заради това избрахме да работим с ковано желязо, понеже то живее дори след като е възложен в своята крайна форма.

Гъвкавостта, която идва от процеса на произвеждане, позволява на нашите ковачи и дизайнери, да създадат нещо наистина уникално. Всеки удар на чука, минаване с телената четка, всяко нагряване, усукване или изтегляне на материала, му дават уникални свойства, които можете да използвате свободно за вашите нови мебели.

Често ни задават въпроса „Удобни ли са тези мебели” и на това можем да отговорим с обезателно „Да”. Не защото сме техни производители, а защото те оставят достатъчно свобода и възможност за развитие или персонализиране.

Дали с възглавници, матрак с мемори пяна или други заложени материали, вие имате възможността не само да се насладите на уникален дизайн, но и безпрецедентно удобство. Всяка форма, всяка чупка, листо и синхроничност от геометрии, имат своята лична история, която само вие ще знаете.

Вземете тази възможност, възползвайте се от нея и направете вашият дом едно наистина уникално и ваше място – не е нужно да се отдавате на очевидният избор – направете вашият дом наистина собствено пространство с ръчно направени мебели от ковано желязо.

Защо MetalWorks.bg е правилният избор за вас

MetalWorks.bg е фирма, която има дългогодишен опит в изработката на различни видове мебели и конструкции от ковано желязо.

Десетките успешно реализирани проекти ни дават самочувствието и увереността, че можем да се справим с всяко предизвикателство и да изпълним всяко изискване на нашите клиенти.

Ако търсите стил, естетика, здравина и издръжливост в една мебел, то нашите предложения от ковано желязо ще отговарят напълно на всяко ваше желание.

MetarlWorks.bg предлага широко разнообразие на мебели за външно и вътрешно потребление. Нашият специалитет са мебелите за спално обзавеждане, както и те за градината, но ако имате интересна идея, ще се радваме да ви помогнем с нейната изработка.

Ние предлагаме столове, маси, пейки, легла, дивани, кресла, масички за кафе, бар столове и много повече.

Да, но и разполагаме с вече разработени модели. Ако не разполагате с личен проект, или сте харесали нещо в нашата галерия, ще се радваме да го изработим за вас. При поръчковите мебели е необходимо да се спомене каква ще е тяхната употреба, дали ще са външно или вътрешно ползване и какъв вид орнаментика бихте предпочели.

Ако имате конкретна идея, но не сте изготвили проект, нашият екип ще се радва да ви помогне с изготвянето, финализирането и изработването на вашата идея.

Толкова колкото вие самите искате. Това е въпрос на личен избор, които от MetalWorks уважаваме и изпълняваме възможно най-близко до визията на клиента.

Реално, има няколко ограничения, които са както естетични, така и структурни. Най-често се срещат при изработката на пейки и дивани от ковано желязо, тъй като те трябва да бъдат обезопасени и изградени по начин, по който няма да се среша проблем по време на употреба.

При диваните се внимава да се направят удобни облегалка и подлакътници, както и да няма стърчащи елементи, които могат да захванат дрехи или да наранят някого.

Не, никак даже. Това, което ние създаваме са мебели с класически форми, пригодени за подплатени възглавници, дунапрен, матраци и всякакъв друг вид изделия. Нашето производство ви дава стабилна основа, върху, която можете да създадете точно толкова удобство колкото искате.

Истинската стойност на мебелите от ковано желязо се доказва във времето, тъй като това са мебели, които ще бъдат наследявани дълги години след вашето време. Ако искате да дарите семейството си с класика, красота и стабилност, то изборът е ясен.

При индивидуални бройки, времето за изработване е значително по-кратко отколкото е при по-обемистите проекти. Минималното време за изпълняване на поръчка при нас 30 дни от приемане на проекта, но самият период подлежи на предварително изразена промяна.

Това е в зависимост от сложността на проекта, пиковият период, наличната работна рака и прочее. Има и възможност за експресни поръчки, но това почти удвоява цената на проекта ви – консултирайте се с нашият екип преди да изискате експресна изработка.

Имате нужда от професионална помощ?
Свържете се с нас още днес и ние ще изработим вашият продукт от ковано желязо.