Сандвич панелите са иновативна конструкция, която е приложима в строителството и осигурява надеждност и комфорт в крайния резултат. Те са съставени от два слоя поцинкована стомана, между която има материал с изолационен ефект, какъвто могат да бъдат минералната вата, пенополиуретан, както и дори стиропор.

Монтирането на термопанелите, под каквото име могат да се срещнат изолационните сандвич панели, изисква не само натрупан опит, но и умения, тъй като услугата трябва да бъде извършена перфектно, за да има ефект от материала.

Каква е цената на монтаж на сандвич панели

Цената на мотаж на сандвич панели зависи от общата квадратура, която трябва да бъде покрита, както и няколко други фактора, като:

  • Размери на халето – височина, широчина, нужда от проене на панелите;
  • Период в годината на монтаж – лятото е по-натоварено;
  • Вида на сандвич панелите;
  • Какъв скат ще задават панелите на покрива;
  • Ще се прави ли хидроизолация на покрива и нужните точки.

Точна цена може да се образува само и единствено след оглед на обекта. Ако вече сме направили хале за вас, то цената на услугата намалява.

Предимства на Metal Works в поставянето и монтирането на термопанели

Служителите на фирмата за ковано желязо MetalWorks.bg са надлежно обучени и притежават необходимия опит, за да имат възможността да изпълнят коректно поставената задача във връзка с монтажа на панелите.

Самия монтаж на термо панелите започва с ясна оперативка и дискусия за последващите стъпки в монтирането на компонентите. Изключително внимателно се разделят панелите от стека, с който пристигат, за да не се увредят още в самото начало.

При пренасянето им до бъдещото им местоположение се внимава изключително много да не се допуска огъване или удар, защото това би нарушило цялостта и конструкционната здравина на елемента.

Неминуемо се налага някой термопанел да бъде срязан, за да бъде поставен на точно определено местоположение. Сандвич панелите се очертават ясно и се разрязват, поставени в хоризонтално положение.

Използва се защитно фолио, за да се постигне максимална сигурност и безопасност. Обикновено това фолио се продава заедно със сандвич панелите.

Тъй като обикновено поставянето на термопанелите се прави с цел изграждане на покриви и подобни конструкции на голяма височина, желателно е да бъде съобразена преобладаващата посока на вятъра в посоченото местоположение.

В случай че монтажът се извършва срещу вятъра, има голяма вероятност да се получат нежелани дефекти или значително да се намали експлоатационния срок на панелите.

Съвет от специалиста за сандвич панелите

Не се опитвайте сами да монтирате сандвич панелите, тъй като има редица особености и изисквания, за да се постигне нужния резултат, и за да се радвате на дългосрочна и правилна употреба на тази конструкция!

Приложение на метални конструкции в индустрията

Нужен е опит, знания и практика, за да може да се гарантира високото качество на един монтаж. Тъй като сандвич панелите играят ролята на защита от стихиите, е нужно те да бъдат монтирани по специфичен начин, за да се гарантира безопасност и дълъг експлоатационен период.

Фокусирайте се над функционалност преди естетика. Ако се занимавате със стопанска дейност е напълно нормално да се стремите към увеличаване вниманието към вашият бизнес – дали от инвеститори или крайни потребители – в крайна сметка това е важна част от растежа.

Но за да се стигне до този момент, е важно да има добре положена основа, чрез която да си гарантирате стабилен растеж. Целта ни, разбира се, не е да ви учим как да развивате дейността си – естетиката е важна, и сандвич панелите предоставят възможност за създаване не само на здрави, но и представителни халета.

Самите панелите, особено външните, предоставят голям диапазон от декоративност – те два в различни разноцветни, дизайни и щампи, които могат да бъдат интегрирани в дизайна на вашият обект. По този начин, при добре извършен монтаж, вие не само получавате закрила от стихиите, но и обект с търговски вид.

Но на първо място е монтажа на термо панелите, понеже дори на пищната фасада може да протече, ако не е подсигурена правилно. Тук идва и ролята на експертизния опит на Metal Works – хармонично комбиниране между функционалност и естетика, за да получите възможно най-доброто за вашата инвестиция.

В света се предлагат три основни вида сандвич панели – стандартни, хладилни и структурни сандвич панели. Тяхната употреба зависи от вашите лични изисквания, като най-често срещаният и търсен вид е стандартният сандвич панел, които се ползва като външна облицовка не само за стени, но и покриви на халета.

Стандартните сандвич панели идват в различни цветове и текстури на външното покритие, можете да се свържете с нас, за да попитате и разисквате.

Времето за монтаж на 1 сандвич панел без кроене е 15 минути, като това е панел на най-трудна позиция изискваща вишка и подемник. Цялостното време за пълното облицоване на една метална конструкция с съответните сандвич панели зависи до голяма степен от размерите на проекта, геометрията на конструкцията и нуждата от кроене.

В тези изчисления влизат и броят скатове на покриви и дали панелите са еднотипни, имат украшения и трябва ли да се напасват, за да изразят рекламен надпис.

Не, от MetalWorks.bg предлагаме експертиза при изработка, монтаж и обличане на метални конструкции и облицовката им със сандвич панели. Това, което ние предлагаме е не само спазване на срокове, но и гаранция за обезопасен и безупречно изолиран обект.

Целта на сандвич панелите е да изграждат основата на едно помещение, като тяхната роля, освен защита от атмосферно влияние, е сравнително естетична.

Да, можем. Всеки проект изработен от нашият екип идва с фиксирана гаранция за качеството на майсторлъка. Поради своята важна роля, монтажа на сандвич панелите трябва да бъде точен, педантичен и без компромиси в напасването на всеки елемент – дори 1 грешка може да причини неприятни последици за един сервиз, склад или друг вид бизнес.

За подробности по естеството на гаранцията и какво покрива тя, свържете се с нашият екип чрез контактна форма или по телефон.

Да, способни сме. С употребата на термални сандвич панели и метални конструкции можем да изградим вътрешни хладилни камери или да положим изолация за тях. Що се отнася до инсталацията на самите охлаждащи елементи и апаратура, е добре да се консултирате с специализирана фирма.

При полагането на термални сандвич панели, се следват всички технологични изисквания, за да може да се гарантира възможно най-добрия изолационен ефект. Самия период за изграждане на помещението зависи от наличността на специализираните панели и времето им за доставка, както и от размерите на самото изграждане.

Имате нужда от професионална помощ?
Свържете се с нас още днес и ние ще изработим вашият продукт от ковано желязо.