Навесите са естетически елемент, който всеки дом трябва да притежава. Те имат и своята практична стойност, предпазвайки от дъжд и слънце в различните метеорологични условия.

Ако сте изправени пред въпроса с какъв навес да се сдобиете, трябва да знаете, че пред вас стоят не едно или две решения за взимане.

За щастие ние от Metal Works имаме богат опит в изработката на навеси от ковано желязо и можем да ви консултираме, за да може да вземете възможно най-доброто решение за вас.

Цена за навес от ковано желязо

Златно правило при даването на коректна цена при каквато и да е изработка, е че е задължително да се направи оглед. За да ви дадем каквато и да е цена, е добре да вземем точни размери, и да вземем предвид няколко обективни фактора, като:

  • Сезон на работа – пиковите сезони са пролет и лято;
  • Размер на навеса и дали ще се полагат основи;
  • Формата и ъгъла на ската на самия навес;
  • Материала на покрива на навеса;
  • Вид орнаментика и покритие – боя/цинк/без;
  • Пазарна цена на суровините и заготовките.

Нашият професионален съвет е да не се доверявайте на фирма, която не изисква оглед преди да ви даде цена. Само чрез оглед може да се направи наистина точна преценка за стойността на един проект.

Навеси от ковано желязо или дърво – как да изберем

Основната дилема при избора на навес е материалът, от който да бъде изработен той. Тук основните конкуренти са два – дървото и кованото желязо.

Безспорно и за двата материала могат да се посочат както предимства, така и недостатъци.

Като експерти в областта на кованото желязо, обаче, ние ще се фокусираме върху него, за да ви изтъкнем онези причини, които да ви убедят, че това е правилният избор за вас.

Навесите, изработени от ковано желязо, са издръжливи и устойчиви, както на всевъзможни метеорологични условия, така и на погрома на времето.

Благодарение на начина си на изработка, кованото желязо е далеч по-устойчиво на ръжда и корозия, което означава по-дълъг живот и съответно повече спестени пари за потребителя.

В зависимост от външния вид на фасадата, в повечето случаи железните навеси се вписват много повече в общата естетика, отколкото тези, изработени от дърво.

MetalWorks.bg – защо да изберем опита в изработката на ковано желязо

В крайна сметка изборът се прави от крайния потребител. Ако вашият избор е навес от ковано желязо, тогава се доверете на нашия дългогодишен опит в изработката на конструкции от този материал.

MetalWorks.bg е реномирана и доказана фирма с много успешно реализирани проекти зад гърба си, които дават увереност на нас, а и на нашите бъдещи клиенти. В домовете на стотици българи може да откриете мебели, метални огради и парапети от ковано желязо, произведени от фирмата.

Не оставяйте елементите във вашия дом на случайността и изберете доказана фирма за изработка на навеси от ковано желязо.

Какво прави нашите метални навеси по-различни от останалите

Кованото желязо е безспорно един от най-универсалните материали, той е бил в епицентъра на човешкият напредък преди 7 хиляди години, стой и в центъра му днес. Но това са уникалните свойства на самия материал – какво прави обработката му от нас толкова по-различна?

За да се създаде нещо, което е не само функционално, но и естетически издържано, се изисква опит трупан с години – но и това не стига да си най-добрия. Да си като Metal Works трябва интимно опознава на природата на желязото – да познаваш капризите му, да познаваш структурата му и да го понасяш в промените му.

Коването не е просто занаят за силова тренировка на бицепс, това е приложно изкуство, в което всеки момент, удар и действие на майстора се запечатва във времето завинаги. Поради трайността и издръжливостта си, желязото има способността да изтрае всичко, което природата е подготвила за него.

Има дори артефакти без особено големи следи от износване, предмети от ковано желязо датирани 3-4 хиляди преди Христа. А с навечерието на новата ера, ние постъпваме с уважение към  старото, напред – с поглед към новите технологии, ново разбиране за метала и за неговите свойства.

А как се отразява това на вашите навеси от ковано желязо – ние ги правим не само по-трайно, но и много по-красиви, за по малко време и по ниска цена. Орнаментиката, която успяваме да създадем, е фина колаборация между естеството на материала и въображението на неговият майстор – а вие сте перото, което пише редовете, които концерта на геометрията пее.

Изберете новият си навес още днес – създайте го по свой облик, с ваша идея, въдворете я и направете вашият имот една идея повече ваша собственост.

Размера на зададената поръчка зависи изцяло от изискваният на клиента. Ако желаете направата на огромен навес за сватба и тържества, то ние сме способни да го направим. Единственото ограничение, което е пред нашият екип е времето и продължението на изработката на продукта.

В крайна сметка, размера тук няма значение, това което има значение е дали ви устройва срока на изработка. Това не е казус при нормалните и декоративни навеси от ковано желязо.

В MetalWorks.bg можете да намерите както семпли навеси за над вратата и прозореца, така и огромни навеси като добавка към постройка способни да бранят десетки души наведнъж. Най-често срещаната поръчка за навес от ковано желязо е такъв, които има специфична за клиента орнаментика, но е пригоден за употреба на вход, доста често и над порти също създадени от нас.

И да и не, по-голяма част от нашата продукция е със специална изработка, специфично създадена по изискванията на наш клиент. Това, което предлагаме са стандартизирани, семпли форми,които се изработват бързо, не изискват много труд, което означава, че са значително по-достъпни от по-орнаментираните и лични проекти.

При нас можете да изберете точно това, от което имате нужда – дори да имате ограничен бюджет можете да закупите навес от ковано желязо на доста разумна цена.

Да, разбира се. Всеки клиент има пълната свобода да избира орнаментиката на своят кован навес. Може да ни пращате дизайни, които се забелязали другаде, или да направите такива собственоръчно – нашите дизайнери ще ги въдворят в метал, а нашите ковачи ще ги пренесат от хартия в живо желязо.

Самия процес отнема повече време, но крайните резултати са наистина впечатляващи, не само за поръчителя, но и тези, които имат радостта да видят крайния проект.

Изключително. От една страна това се дължи на самото ковано желязо, от друга на нашият подход. За да бъде едно ковано желязо наистина ковано, и наистина желязо, то трябва да бъде пречистено и да има съдържание на въглерод не повече от 0,06%.

Поради своята специфична функция, един навес не бива да бъде крехък, трябва да издържа на удари, ветрове, сняг, лед и пряко слънце и то постоянно.

Имате нужда от професионална помощ?
Свържете се с нас още днес и ние ще изработим вашият продукт от ковано желязо.