Търсите изработка на огради от ковано желязо от най-висок клас на страхотни цени?

Всяка къща и всеки двор в България е отделен от съседния имот посредством ограда. Малко са онези дворни пространства, които са тип американски стил, при които няма никаква преградна стена.

Разнообразието от възможности за определяне на собствения имот и неготово отделяне от съседните, е огромно и българинът максимално се възползва от този факт.

На пазара е налично голямо разнообразие от готови структурни елементи, но въпреки това българинът постоянно намира нови и иновативни методи, с които да загради своето собствено пространство.

Най-обикновените огради са направени от високо растящи храсти, но те определено се срещат най-рядко. Обикновено се разчита на ограда от тухли, бетон, дърво, тел и метални елементи.

От какво зависи цената на една ограда от ковано желязо

За точно ценообразуване, използваме основните показатели на един проект. Необходимо е да се направи оглед на обекта, при които се вземат точни размери – по време на огледа взимаме предвид:

  • Размерите на оградата;
  • Височината на оградата;
  • Дали ще се прави монтаж;
  • Каква декорация ще се влага в проекта;
  • Какво покритие ще има оградата – боя/цинк/без.

Наясно сме, че такава покупка не се прави всеки ден, за това подхождаме педантично при образуването на цената, за да получите качествен продукт, на ниска цена.

Защо да изберем огради от ковано желязо

Изборът на вида ограда е съвместим с желанията, възможностите и местоположението на дворното пространство.

Някои българи, които обитават по-луксозните местоположения в цяла България, обикновено разчитат на сериозни, високи и масивни стоманено-бетонни структури, които да ограничат хорския поглед и да осигурят спокойствието на семейството.

Други обичат да разкриват красотата на своя двор и разчитат на по-обикновени огради, основно направени от съчетанието на бетонни и метални елементи, именно като огради от ковано желязо.

Tретия тип хора са тези в малките населени места, които се славят и с ограничените си финансови възможности. Техният избор попада върху най-обикновен тип метални ограждения.

Общото между всички тях е, че се разчита на метал и стомана, като един от основните материали в изработката на оградата. Именно поради тази основна причина оградите от елементи с ковано желязо са сред най-разпространените на пазара и биват стотици модели.

Масивните огради от ковано желязо осигуряват не само значителна степен на безопасност, но и създават усещане за уют и хармония, които са жизнено важни за всяко семейство.

Какво прави оградите от ковано желязо толкова специални

Това, което откроява този тип огради от останалите е тяхната безсъмнена красота. Творческата свобода, която е се разкрива пред нашите майстори, и вашата промисъл, е способна да създаде нещо наистина впечатляващо, трайно и наистина красиво.

Реално, кованото желязо има почти универсална естетика, която може свободно да бъде комбинирана както с дърво, така и с камък. Цялостната естетика и ансамбъл между различните материали зависи от вашите естетични предпочитания, най-важното е на вас да ви хареса – за това и работим близко с нашите клиенти, за да може да се постигне хармония в крайният продукт.

Изявете своята мечта, направете реална и изградете нещо трайно, вечно и наистина впечатляващо. С кованото желязо човек е способен да изрази своята личност по един наистина елегантен начин – може да е съвсем семпло и функционално, или може да изкусно орнаментирано, всичко зависи от вас и вашите предпочитания.

Направете първата крачка към един по-красив имот и се свържете с нас, и заедно ще направим нещо наистина впечатляващо – и то на добра цена.

Какво е включено в услугата – освен изработка

Освен изработка, е включено и транспортирането на продукцията – възможно е и монтаж, но това подлежи на предварителна уговорка – разбира се това ще се отрази на цената. При възможност, в случаи, в които клиента е неспособен сам да извърши монтажа и не ни е уведомил предварително, сме способни да изпратим монтажен екип, които да подпомогне дейността.

Заедно с изработка и транспорт, ние можем да включим и консултация с наш дизайнер, които да завърши вече съществуващ проект за визия на оградата, или да създаде изцяло нов.

Красива ограда от ковано желязо

Те биват най-разнообразни като вид, като на пазара може да срещнете с вертикална или хоризонтална структура на елементите. Някои производители на метални огради предлагат опцията да изработят оградата по ваш дизайн, като в този случай може да се развихри творческото ви съзнание.

Някои хора държат да съчетая оградата с врата от ковано желязо, като крайния резултат е не просто приказен, но и изкусително изящен!

Когато избирате каква ограда да закупите, не се съсредоточавайте първо върху цената й, а върху това, което искате да постигнете като краен резултат. Ако желаете максимален ефект и удовлетворение – изберете ограда от ковано желязо или метал.

Да, точното количество на въглерод във всяка наша ограда от ковано желязо е точно 0.06%. Това означава, че тя ще издържа на влага, UV лъчи и изветряне, правейки я вековен продукт, на който могат да се насладят вашите внуци.

Това се постига чрез циклично затопляне и пречистване на метала с пречистващи химични състави, които премахват рудните примеси. По този начин, дори оградата да остане без външно покритие, тя ще бъде защитена и изключително издръжлива на ръжда.

Да, желязото се закалява до висока степен, за да бъде то здраво и изключително издръжливо на механична деформация от удар. Закалката на нашите огради е точната комбинация от гъвкавост и здравина без да се прави компромис с якостта на самият материал.

Този процес е един от завършителните цикли на обработка и изисква достигна на прецизна температура. Чрез това желязото запазва своята форма, много често се среща при висококачествените готварски ножове.

Ние предлагаме няколко вида покрития за различните изделия. Тъй като оградите се ползват изцяло на открито, това, което предлагаме, освен изваждане на въглерода, са прахово боядисване, поцинковане и боядисване с избрана от вас боя..

Дори без тези покрития, огради от ковано желязо направени от MetalWorks.bg могат да издържат с векове на слънце, дъжд и вятър без да видите следи от отслабване или изтъняване на материала.

Потенциално векове. Истината, е че трайността на кованото желязо зависи от майстора, които е боравил с него. При поръчка от нас, вие получавате гаранция за качество на продукта, а това означава, че той може да бъде наследствен и поколенчеси, а не такъв само за няколко десетилетия.

Толкова е издръжливо кованото желязо, че има намерени ръчни инструменти датирани хилядолетия назад в миналото, без дори да има следи от ръжда по тях.

Ограниченията при изработката на фини форми и орнаменти за огради изисква време и доста опит. Единственото ограничение, за което е удачно да ви предупредим, е че колкото по-сложна е изработката, толкова повече ще се увеличи времето за издаване на проекта.

Реално, няма ограничение и можем спокойно да създадем разнообразни форми, естествени или по-модерни, и успешно да ги впишем в цялостната композиция на оградата. Фините елементи, ще имат ограничена структурна функционалност, за това ще бъдат поставени така, че да не намалят здравината на цялата ограда.

Имате нужда от професионална помощ?
Свържете се с нас още днес и ние ще изработим вашият продукт от ковано желязо.