метални парапети от ковано желязо на ниски цени от MetalWorks.bgТърсите изящни и красиви парапети от ковано желязо на отлични цени?

Парапетите са изключително важни и красиви компоненти, които допълват цялостното обзавеждане в един дом или в неговия двор. Понякога хората неглижират тези конструкции, но всъщност те допринасят за безопасността и уюта, който трябва да се създава в семейството.

Парапетите могат да бъдат изработени от дърво, метални елементи и ковано желязо, като последния вид са сред най-ефектните и масивни структури на пазара.

Обикновено тези съоръжения се използват за обезопасяване на стълбища вътре в дома или навън на двора, служат за заграждане на тераси и балкони, както и имат декоративна цел, например при изработката на декоративно мостче над малкото езерце в градината.

Каква е цената за метални парапети от ковано желязо

Цената на всяко изделие от ковано желязо е пряко свързана с множество обективни фактора, като най-базовия е самите размери на проекта. Други важни елементи при образуването на цената са:

  • Глобалната цена на металните суровини;
  • Размер и височина на парапета;
  • Дали ще бъде за външно или вътрешно ползване;
  • Кой ще извършва монтажа му;
  • Колко орнаментика ще има по самия парапет;
  • Ще се използват ли други материали за изработката му – дърво/стъкло/керамика.

От MetalWorks.bg Ви препоръчваме, при търсене на най-добра цена, да се доверите на фирма, която ще ви даде такава само след оглед. Този оглед трябва да е безплатен и служи за събиране на критична информация за проекта и идеите на клиента.

Метални парапети от ковано желязо: Защо да ги изберем?

Когато хората търсят уникалност, мащабност на външния вид и 100% безопасност, те винаги търсят най-доброто на пазара, като почти винаги избрания парапет е този, изработен от стомана.

Метални парапети се захващат изключително здраво за бетонните или тухлени структурни елементи, като уникалността произтича от факта, че те могат да представляват и изобразяват най-нестандартни форми. Всяко желание на клиента може да бъде осъществено в реалността.

Огромна предпоставка да изберете такъв вид ограждение произтича и от факта, че то може да бъде в цвят по желание, което автоматично означава, че може да го съчетаете визуално с останалия цвят на пода, стените или други предмети.

Цената на т.нар. парапети от ковано желязо е изключитело ориентирана спрямо качеството и спецификата на изработката, предоставените възможности за монтаж и съчетание, както и от гледна точка на пълната безопасност. В случай, че имате деца, непременно трябва да обърнете внимание как най-добре да ги предпазите от евентуални наранявания, особено когато се намирате на по-високо разположение.

Ако сте фен на дизайна и съчетанието на елементи, не пропускайте възможността да съчетаете дизайна на парапета с изработката на решетка от ковано желязо за камината със същия дизайн. Това е напълно възможно и резултат винаги е поразителен.

Това е напълно възможно и резултат винаги е поразителен!

Парапети от ковано желязо на ниски цени от MetalWorks.bg

Сравнение с дървените парапети

Дървото и неговото обработване има специално място в сърцето на човечеството, то е било първото гориво, първият меч, и първият начин за построяване на жилище. То диша, движи се и носи уникалност, която не може да се повтори от които и да е направен от човека материал – освен може би кованото желязо.

Това е може би защото самото то бива оформено в пещта на огъня, променя се и се изменя във формата си, но същността му остава същата – невероятно яко и надеждно. За това и желязото е заменило дървото като способ за водене на война, строене и индустрия – понеже може повече, за по-дълго време и има по-малко ограничения.

А не е ли сигурността точно причината да слагаме парапети на стълбища и балкони, за да се чувстваме сигурно, но и да се радваме на красота? С кованото желязо човек е способен по един много семпъл начин, да изработи неща много красиво – дървото изисква повече специфични техники и дърворезбарски инструменти.

Желязо иска здрава ръка, чук и наковалня – първичното, древното и самородното – невероятна комбинация от естествени качества, които правят един парапет от ковано желязо едно наистина специално изделие.

Когато избирате закупуването на метални парапети от ковано желязо, вие избирате не само сигурност, но и възможност за самоекспресия – да изразите своето творчество във вечно замръзнал метал. А това е доста специално – кованото желязо, в ръцете на истински майстор, е нещо трайно, но и доста впечатляващо, красиво и пълно с потенциал.

Специалните качества на кованото желязо му позволяват да заеме всякакви форми, без да стане то крехко или да бъде компрометирана неговата здравина. Ние се възползваме от тези качества – а вие?

Да, много от елементите, особено ако са по-орнаментирани, са създадени ръчно от нашите ковачи. Други елементи, като напречните и надлъжните, се оформят и издължават с употребата на силни преси и машини за разточване, за да ускорим процеса на изработка.

По този начин намаляваме цената и увеличаваме скоростта, с която вие получавате желаният продукт без да правим компромис с естетичните и структурните му характеристики.

До известна степен има, реалността, е че до момент не сме отхвърляли дизайн от клиент поради прекомерно орнаментиране. Нашият екип от ковачи и дизайнери са способни да създадат и адаптират всевъзможни форми и вдъхновения в един ансамбъл от здрави подпори, преплитащи се форми и изкусно комбинирани геометрии.

По този начин получаваме хармония между всеки елемент, а това е важно за всеки продукт на изкуството с практична употреба.

Да, приемам и изпълняваме поръчки по личен дизайн и собствена идея, като имате право да получите консултация от нашият екип след приемане на поръчката за доизграждане на проекта. Не всеки размер пасва на конкретно място, за това ако нещо в очертаното не отговаря към изискваният за безопасност, ще ви уведомим преди да започне производственият процес.

Поради своята гъвкавост и здравина, кованото желязо може да се оформя по всевъзможни начини, които да служат като експресия на вашето въображение.

Да, предлагаме. Като част от цялостното ни обслужване, ние предлагаме монтаж на парапети, без значение дали са изработени от нас или от друг ковач. За да гарантираме вашата безопасност, се използват подсилени анкери, чиято дебелина се съобразява със зададените стъпки и направените отвори.

От значение, при монтаж на парапет, и това дали той ще бъде ползван навън или във вътрешни условия. Всички монтирани в бетон парапети се изолират със синтетична лента, която предотвратява корозията на основните точки на допир.

Това зависи от обема на вашата поръчка. По семплите и лесни за изработване поръчки се изпращат за монтаж след не повече от 3 седмици след получаване на вашата официална поръчка.

При по-сложни и обемисти проекти, извозването до обект може да започне при изработване на ¼ от продукцията, като постепенно се инсталира и поставя всичко. Нашият екип е и способен на гъвкавост, като можем и да изработим план за доставяне, които да пасне на вашите лични изисквания и график.

Имате нужда от професионална помощ?
Свържете се с нас още днес и ние ще изработим вашият продукт от ковано желязо.