Търсите изящни и красиви парапети от ковано желязо на отлични цени?

Парапетите са изключително важни и красиви компоненти, които допълват цялостното обзавеждане в един дом или в неговия двор. Понякога хората неглижират тези конструкции, но всъщност те допринасят за безопасността и уюта, който трябва да се създава в семейството.

Парапетите могат да бъдат изработени от дърво, метални елементи и ковано желязо, като последния вид са сред най-ефектните и масивни структури на пазара.

Обикновено тези съоръжения се използват за обезопасяване на стълбища вътре в дома или навън на двора, служат за заграждане на тераси и балкони, както и имат декоративна цел, например при изработката на декоративно мостче над малкото езерце в градината.

Парапети от ковано желязо: Защо да ги изберем

Когато хората търсят уникалност, мащабност на външния вид и 100% безопасност, те винаги търсят най-доброто на пазара, като почти винаги избрания парапет е този, изработен от стомана.

Парапетите се захващат изключително здраво за бетонните или тухлени структурни елементи, като уникалността произтича от факта, че те могат да представляват и изобразяват най-нестандартни форми. Всяко желание на клиента може да бъде осъществено в реалността.

Огромна предпоставка да изберете такъв вид ограждение произтича и от факта, че то може да бъде в цвят по желание, което автоматично означава, че може да го съчетаете визуално с останалия цвят на пода, стените или други предмети.

Цената на т.нар. парапети от ковано желязо е изключитело ориентирана спрямо качеството и спецификата на изработката, предоставените възможности за монтаж и съчетание, както и от гледна точка на пълната безопасност. В случай, че имате деца, непременно трябва да обърнете внимание как най-добре да ги предпазите от евентуални наранявания, особено когато се намирате на по-високо разположение.

Ако сте фен на дизайна и съчетанието на елементи, не пропускайте възможността да съчетаете дизайна на парапета с изработката на решетка от ковано желязо за камината със същия дизайн. Това е напълно възможно и резултат винаги е поразителен.

Това е напълно възможно и резултат винаги е поразителен!

Парапети от ковано желязо на ниски цени от MetalWorks.bg

Сравнение с дървените парапети

Дървото и неговото обработване има специално място в сърцето на човечеството, то е било първото гориво, първият меч, и първият начин за построяване на жилище. То диша, движи се и носи уникалност, която не може да се повтори от които и да е направен от човека материал – освен може би кованото желязо.

Това е може би защото самото то бива оформено в пещта на огъня, променя се и се изменя във формата си, но същността му остава същата – невероятно яко и надеждно. За това и желязото е заменило дървото като способ за водене на война, строене и индустрия – понеже може повече, за по-дълго време и има по-малко ограничения.

А не е ли сигурността точно причината да слагаме парапети на стълбища и балкони, за да се чувстваме сигурно, но и да се радваме на красота? С кованото желязо човек е способен по един много семпъл начин, да изработи неща много красиво – дървото изисква повече специфични техники и дърворезбарски инструменти.

Желязо иска здрава ръка, чук и наковалня – първичното, древното и самородното – невероятна комбинация от естествени качества, които правят един парапет от ковано желязо едно наистина специално изделие.

Когато избирате закупуването на парапети от ковано желязо, вие избирате не само сигурност, но и възможност за самоекспресия – да изразите своето творчество във вечно замръзнал метал. А това е доста специално – кованото желязо, в ръцете на истински майстор, е нещо трайно, но и доста впечатляващо, красиво и пълно с потенциал.

Специалните качества на кованото желязо му позволяват да заеме всякакви форми, без да стане то крехко или да бъде компрометирана неговата здравина. Ние се възползваме от тези качества – а вие?

Да, много от елементите, особено ако са по-орнаментирани, са създадени ръчно от нашите ковачи. Други елементи, като напречните и надлъжните, се оформят и издължават с употребата на силни преси и машини за разточване, за да ускорим процеса на изработка.

По този начин намаляваме цената и увеличаваме скоростта, с която вие получавате желаният продукт без да правим компромис с естетичните и структурните му характеристики.

До известна степен има, реалността, е че до момент не сме отхвърляли дизайн от клиент поради прекомерно орнаментиране. Нашият екип от ковачи и дизайнери са способни да създадат и адаптират всевъзможни форми и вдъхновения в един ансамбъл от здрави подпори, преплитащи се форми и изкусно комбинирани геометрии.

По този начин получаваме хармония между всеки елемент, а това е важно за всеки продукт на изкуството с практична употреба.

Да, приемам и изпълняваме поръчки по личен дизайн и собствена идея, като имате право да получите консултация от нашият екип след приемане на поръчката за доизграждане на проекта. Не всеки размер пасва на конкретно място, за това ако нещо в очертаното не отговаря към изискваният за безопасност, ще ви уведомим преди да започне производственият процес.

Поради своята гъвкавост и здравина, кованото желязо може да се оформя по всевъзможни начини, които да служат като експресия на вашето въображение.

Със всеки етап, нашият екип се е постарал да намали цената на производственият процес, като по този начин успяваме да доставим най-добрата стойност спрямо цена на пазара. За да добиете по-добра представа за това, колко ще излезе направата на парапети от ковано желязо, ви препоръчваме да се свържете с нашият екип и да зададете официално запитване.

Крайната цена зависи от размер, условия, монтаж, покритие, дизайн и дължина на самите парапети.

Това зависи от обема на вашата поръчка. По семплите и лесни за изработване поръчки се изпращат за монтаж след не повече от 3 седмици след получаване на вашата официална поръчка.

При по-сложни и обемисти проекти, извозването до обект може да започне при изработване на ¼ от продукцията, като постепенно се инсталира и поставя всичко. Нашият екип е и способен на гъвкавост, като можем и да изработим план за доставяне, които да пасне на вашите лични изисквания и график.

Имате нужда от професионална помощ?
Свържете се с нас още днес и ние ще изработим вашият продукт от ковано желязо.