Разликата между метал и ковано желязо

Едно от нещата, които набират все повече популярност са т.нар. елементи от желязо, но изковано, а не лято такова.

От огради до врати и беседки, както и различни декоративни елементи този тип артикули се ценят все повече, както визуално, така и функционално.

Днес ще ви разкажем за разликата между обикновения метал и високия клас стоки от ковано желязо, за да можете лесно да се информирате и ориентирате от първа ръка за предимствата от този тип обработка на металите.

1. Феноменална устойчивост на ръжда

Една от стратегически силните страни на този вид желязо и този тип металните конструкции е, че за разлика от стандартните метали, то използва метални сплави, включващи т.нар. шлака, което позволява по-висока издръжливост на железен оксид т.е. ръжда.

Причината за по-високата устойчивост е структурната природа на сплавта, която е в по-различна конфигурация от стандартните материали, които са масово използвани днес.

Това позволява да се гарантира по-дълъг живот на неща като парапетите от ковано желязо например, когато говорим за оксидацията на метала.

2. Добра здравина спрямо алтернативите

При изработка на врати например, то те са значително по-здрави от обичайните материали, които се използват в съвремието като поливинилхлорид или дърво.

Това осигурява и по-висока устойчивост на самите продукти, създадени от подобни материали при специфичната обработка, през която преминават.

3. По-високо ниво на сигурност

По-добрата здравина и по-дългия живот рефлектират и по отношение на сигурността на вашия дом, вила или друг обект.

Днес сигурността е ключова при избор на врати и огради например и това предопределя избора на именно този тип интериорни и екстериорни решения.

4. Подобрена визия и дизайн

Архитектурните елементи от желязо имплементират в себе си цялата креативност и артистичност, израз на характера и личността на човек.

Те са удобен начин да изразите себе си, своята индивидуалност и да добавите интересен щрих, който да персонализира крайния резултат по начин, който само вие и никой друг не си е представял.