метални решетки за камини

Във всеки дом с камина, неминуемо трябва да присъства и определен вид решетка или стъкло. Най-малкото с цел безопасност за домакинството.

Но когато желаете да постигнете максималното – безопасност в съчетание с красота, това, от което имате нужда, е подходяща решетка за камина от ковано желязо. Ако наблизо имате изработен и поставен парапет от ковано желязо, значи си представете синхрона, който може да получите от гледна точка на орнаментите и съчетанието им.

Каква е цената на решетка за камина

Цената на подобно изделие зависи от няколко обективни фактора, които важат и за много други от нашите продукти, а именно:

  • Размера на решетката;
  • Дали ще бъде подвижна или ще е монтирана за камината;
  • Какъв вид монтаж се изисква за самата камина;
  • Каква орнаментика предпочитате и колко да бъде наситена тя;
  • Сложност на проекта – съчетаване с термоизолационно стъкло и т.н.

При образуването на цена за решетка на камина е добре да се направи оглед на самата камина, или най-малко да се дадат точни размери и снимки на самата камина.

Защо да изберем решетка от ковано желязо за камина

Решетките за камини могат да бъдат изработени от всякакъв материал и боядисани в цвят по желание на всяко домакинство. Въпреки това изборът на пазара е изключително ограничен, поради което MetalWorks.bg предлага уникална и оригинална изработка на решетки за камини, изцяло по избор на клиента.

Бихте могли да прегледате галерията с изработени решетки, както и да споделите своята оригинална идея, за да може тя да се превърне в реалност.

Размерите на решетките могат да бъдат в най-разнообразни математически фигури, включително и в неправилни и наглед невъзможни форми. Орнаментите ще придадат онзи отблясък, който ще представи оригиналността на идейния проект и ще кара всеки посетител в дома ви да се възхищава на притежаваната от вас обзавеждане!

Наред с изработката на самата решетка, имате възможност да се сдобиете и с подходяща поставка за дървата, която ще бъде в пълен синхрон с интериора. Някои хора дори предпочитат изработката на малък стелаж за още по-голямо удобство и складиране на удобно място, в близост до камината, на по-голямо количество дървен материал.

Също така, в не по-малка степен на важност, се предлага изработка на стойка с лопатка и метла. По този начин наистина постигате онзи краен и завършен вид, който ще ви направи хората с най-уникална визия и оформление на камината.

Как протича процеса по създаване на вашата решетка за камина

Тъй като това е принадлежност, която ще бъде център на внимание, е важно това внимание да е позитивно. Това прави процесите по създаване на проект, дизайн и изработка изключително важни за естетиката на вашият дом.

Много често камините заемат централно място в едно помещение, та дори и дом – така най-добре може да отоплява всичко около себе си равномерно. И тъй като видимостта на камината е висока, е важно всеки път когато погледнете към нея, да изпитвате удоволствие – не само понеже топли, но също защото решетката, която сме направили за вас ви харесва.

Някога камината  е била център за семейство – чрез нея се е готвело и живяло – за това и има израза „бащино огнище” – понеже там е лоното на семейството. Като традиционалисти с поглед към бъдещето, ние старателно създаваме вашият проект, до момента, в които приеме вашият печат на одобрение.

След това нашите майстори въдворяват идеята в реалността и придават форма на безформеното потенциално. От него излиза красотата, която заедно с вас сме създали, така вие ще намерите елемент от своята личност и идентичност – всеки път напомняйки ви, че това не е просто красива принадлежност.

Имате възможност да избирате не само дизайн и размер, но и цвят на самата решетка и съответните аксесоари за камина. Това допълнително позволява изграждането на нещо собствено, така, че да му се радвате всеки път когато го срещнете с поглед.

Като смислов център на едно помещение, камината и нейната решетка, имат ролята да разчупят пространството, така че то да бъде повече от просто стая. Нашата роля в този процес е важна, но това, което е още по-важно е вашето удовлетворение – за това и старателно подхождаме към всяка стъпка.

Оригиналността на Metal Works

Лидерът на пазара на елементи от ковано желязо може да се познае по уникалността на произведенията си. Определено всеки дом с камина има нужда от подходяща решетка, както и от съпътстващите аксесоари за почистването на отоплителното средство.

Да, освен решетки за камина, ние произвеждаме и съответните принадлежности за почистване на камина и боравене с горещи въглени и дънери. Те, също както самата решетка, имат освен естетична стойност, служат и доста важна практична функция обвързана с безопасността и комфорта на едно семейство.

Можете да поръчате принадлежностите за камина като комплект или поотделно – приемаме и индивидуални проекти – ако имате идея, можете да разчитате на нас да я създадем.

Да, разбира се. Освен ковачи със способни и здрави ръце, нашият екип се състои и от творци, способни да изработят и измислят всевъзможни нови дизайни. Ако имате проект, които има нужда от завършване, искате да изградите изцяло нов, или търсите креативна консултация, можете да разчитате на нас по всяко време.

Свържете се с нас с вашият въпрос, проект или запитване и ще се изненадате от това, колкото сте били близко до красотата.

Видът на решетката зависи от каква е вашата камина. Добре е да не се забравя, че решетката на една камина, освен естетична, има и практична функция за пространството.

За това, когато избирате такъв продукт, е добре да имате предвид функционалността и характеристиките на вашата камина. Можем да изработим изцяло затворена камина, или решетка, която ви позволява ясно да виждате пламъците – изборът е ваш.

Ние можем да ви помогнем с избора, пратете ни снимки на въпросната камина и можем да ви изпратим няколко различни по стил предложения.

Да, осъществяваме клиентски проекти. Дори да не сте способни да изразите вашата идея върху хартия или със софтуер, можете да ни пратите вид решетка или принадлежности за камина, които да ползваме като ориентир за вашата желана визия.

Добре е, при създаване на проект, да вземете предвид цялостното обзавеждане на стаята, вида облицовка на камината, както и цвета на стените. Когато използвате и съчетаете всички тези фактори, можете да изградите нещо, което не само да отива на интериорния дизайн, но и да създава хармония и да действа като естетичен център на помещението.

Стока за изработка на решетка е пряко свързан със самото естество на решетка. В пиковите периоди на търсене, минималното време за изработка става поне 1 месец, като ще бъдете предварително уведомени за продължителното време за изработка.

Поради своят малък размер и комбинация от сложни взаимоотношения, орнаментиката на една решетка трябва да е изключително детайлна и прецизна. Това изисква повече човекочасове, което прави изработката доста по-трудоемка от обикновените продукти.

Имате нужда от професионална помощ?
Свържете се с нас още днес и ние ще изработим вашият продукт от ковано желязо.