Железни портални врати

Един дом съществува, защото търсим сигурност в света, това е нашето лично пространство, там ние сваляме всички защити, за да отпочине умът ни – там е нашата крепост.

Затова е нормално, че хора от цялата страна търсят начин да подсигурят своят дом като всичко започва от оградата и портата – преходната точка от външното към вътрешното.

Комбинация от стил и здравина

За един дом, желязната порта е внушителен избор предоставящ видима здравина и солидност, дори и изработката й да изглежда фина, самият материал е изключително здрав.

Кованото желязо се слави със своята издръжливост, стабилност и постоянност – това е предвидим материал, което е точно това, което търсите, когато избирате първата линия на защита за дома. Коването е много стар занаят, носещ традициите си още в зората на човешката цивилизация.

Тази традиция в материалознание, химия и различните начини на обработване, ни позволяват от MetalWorks.bg да произвеждаме едни от най-красивите и сигурни железни врати от ковано желязо в България.

Как протича процеса по производство при нас

Първата стъпка е да се уточни размера и дизайна на търсената от вас врата, при одобрен проект, размерите се изпращат към нашият цех, къде основната форма на вратата се задава.

В зависимост от украшенията и детайлите заложени във вратата, нашите майстори-ковачи внимателно подбират и оформят материалът необходим за изработка на сърцевината на вашата порта. След комбинация от нагряване, оформяне и изстудяване, вашата порта започва да заема финална форма, след, което всички отделни елементи се сливат или чрез заварка или студено коване.

Начинът на изработка позволява на всеки отделен елемент да подсилва структурата на всеки следващ, като така се образува една наистина трайна част от вашият дом. Самият характер на кованото желязо и производственият процес предоставя една монолитна конструкция, която може да бъде оформяна по ваше желание.

Без значение дали имате афинитет към по-солидни конструкции или целите фин дизайн, този материал позволява съживяването на личен проект и представа, без да се прави компромис със здравината.

Защо кованото трае толкова дълго

За разлика от металните профили, кованото желязо е солидно парче метал, което, чрез процесът на коване, оформя атомната верига в много по-еднообразна форма. Порите на метала стават много по-близки, което не позволява за лесна корозия, а от друга страна и предотвратява счупвания и неравномерен стрес.

Всяка част от едно парче желязо бива подкрепяна от всяка друг благодарение на процес на издължаване и свиване. Нагорещеният метал има ковкост и подвижност подобна на тесто при месене, разликата бивайки около 1100 °C – така нашите майстори могат с лекота да зададат всякакъв дизайн, знаейки, че дори най-фините форми имат нужната здравина.