Видове огради от ковано желязо - MetalWorks.bg

Всеки дом има нужда от обособяване, самият характер на собствеността изисква ние да определим границите на това, което е наше, за да можем да го стопанисване по свой начин.

Има всякакви огради, но не всички са създадени еднакви и макар и да осъществяват една и съща функция, то това което е от значение е как точно я осъществяват.

В този текст ще обърнем внимание на различните видове огради и техните предимства.

Какво е налично и какъв избор има пред вас

Пред вас има множество избори – от по-семплите до по-сложните изпълнения, всеки един от тях имайки своите предимства пред останалите, някои са функционални, а други изцяло естетически.

За по-добра представа ще разгледаме най-наличните избори, за да разберете дали те са за вас.

Телена ограда

Телената ограда е възможно най-минималистичният подход, който предоставя ограничена защита от набези на животни, като инсталирането и поддръжката не изискват особено големи усилия.

Това, което привлича към този избор, е ниската инвестиция, която се налага да направите, понеже можете с лекота да издигнете такава ограда сами – тя е по-скоро временно решение.

Бетонна стена

Бетонните стени са един от по-често срещаните избори, неограничени от рестрикция за височина, а инвестиция в такава ограда изисква време и пари. Тя е един от най-сигурните варианти, който предоставя една почти пълна защита от външния свят, но и отнема способността ви да видите навън – този вид ограда отнема от пространството, но има страхотни дълготрайни показатели.

Ограда от ковано желязо

Истината, е че като производител на метални огради от ковано желязо сме сравнително предубедени на тази тема. Но вместо да излагаме собственото си мнение, ще оставим фактите сами да говоря за себе си, за да можете собственоръчно да вземете подобаващото решение.

Оградата от ковано желязо се различава от останалите понеже ви позволява значително по-голяма гъвкавост при избор на дизайн, без да правите компромис с нейната здравина и сигурността на дома.

Монолитната конструкция и обработването на желязото го правят един вековен вариант за вашият дом, като той може да бъде по множество начини.

Оформянето на нажеженото желязо в различни форми ви дава свободата да придадете идентичност на вашият дом още от улицата, като видимостта от вътре навън е изцяло във вашите ръце.

В комбинация с добре поддържана градина и розови храсти, една метална ограда може да е едно наистина класическо решение.

С нея не правите компромис нито за закрилата на дома, нито с естетиката, а издръжливият характер на материала означава, че тя е най-издръжливият избор от всички останали.

Ние, специалистите по ковано желязо ви даваме свободата да въведете своите идеи в реалността и да им дадете живот – с нас избирате сигурност и здравина без прецедент.