метални врати от ковано желязоВратите са един най-важните елементи на всеки дом. Те са входната и изходна точка на вашия имот, витрината за вашите посетители, поради което изборът на хубави и качествени врати е повече от ключов.

На практика врати могат да се изработят от различни видове материали, но най-предпочитаният си остава желязото. А вратите от ковано желязо са хит във всеки дом!

Нещо повече, кованото желязо навлиза все повече на пазара като предпочитан материал и ние от Metal Works сме готови да предложим качествено изпълнение на нашите клиенти.

Каква е цената за метални врати от ковано желязо

Цената на подобен вид изработка ще се определи въз основа няколко основни метрики, които се отразяват по време на направен от нас, безплатен оглед. Основните неща, които ще се отразят на цената за вашата кована врата, са:

  • Размер на платното и колко площ трябва да покрива вратата;
  • Какъв механизъм на отваря/затваряне ще има;
  • Дали ще е плъзгаща врата;
  • Орнаментика на вратата;
  • Брава и обков по самата врата;
  • Покритие на вратата – цинк/боя – 2-3 вида цвят.

Когато се вземат тези неща предвид, можем да ви дадем коректна и крайна цена на изработката, монтажа и цялостното обслужване на услугата. Ако все пак искате да придобиете ориентировъчна цена за цената на врата, можете спокойно да се свържете с нас.

Освен гореспоменатите фактори, в ценообразуването при производството на метални порти има значение това дали ще разчитате на вече готов продукт, с които разполагаме, или ще се създава изцяло нов такъв.

Какви видове метални врати от ковано желязо предлагаме и кои са основните предимства

Когато говорим за врати, има няколко основни вида, на които се разделят те:

  • Плъзгащи се врати – използват се основно за вход в дворното пространство на имота. Подходящи са за места с ограничено пространство;
  • Входни врати – служат за входна врата на дадения имот;
  • Портални врати – сходни са с плъзгащите врати. Използват се за вход в дворното пространство на имота.

Кованото желязо има няколко основни предимства пред добре познатия чугун. Първото е, че поради естеството си и начина, по който се произвежда, кованото желязо е по-издръжливо.

Ниското съдържание на въглерод пък го прави високо устойчиво на корозия и ръжда, което е предпоставка за много дълъг живот.

Начинът на конструиране на вратите от ковано желязо също е едно от големите предимства на материала – той позволява да се постигне стабилност на конструкцията, което свежда риска от щети до минимум.

Естетика при порти и входни врати от ковано желязо

Един имот не е завършен без да има входна врата, няма значение дали е порта или врата към имот, това е ключов елемент в цялата подредба на елементите. Но тук няма да намерите просто врата от желязо, а нещо наистина специално, чрез което вашият имот може да се откроява сред останалите на улицата.

Добър пример за това би била една метална входна врата за апартамент, врата на вход на блок или на друга сграда. Ако сте живущ във вход или искате да подсигурите своето жилище – ще използвате металните врати, които освен здравина, ще се характеризират и с красив външен вид.

Те ви дават възможността да разнообразите фасадата на вашата сграда, вход на блок или къща. Самото разнообразяване идва не просто от металната врата, а и от това, което е върху нея – с различни орнаменти, дори да са семпли, самата текстура и усещане на вратата ще са специални.

С продукт направен от нас, вие можете да се откроите и да зададете естетичен тон на всичко отвъд врата. За много от нашите клиенти, това е възможност да придадат значението на думата собственост – с наша помощ вие можете да създадете нещо, което е наистина ваше.

Поради гъвкавостта на изработка, пред вас има доста голям диапазон от възможности за създаване на нещо наистина уникално. Дори да нямате собствен дизайн, ние ви предоставяме възможността да работите с един от нашите дизайнери, за да създадете нещо, което досега света не е виждал.

Една дворна врата действа не само като част от оградата, но и като част от самата къща, като чрез нея вие ще зададете усещането на солидност и на това, че сте инвестирали време и пари в подобен вид придобивка.

Това е предизвикателство за нас, удоволствие за очите и притежание на нещо уникално и различно за вас. Нашата способност да направим почти всичко красиво дава тласък и отваря вратите към съвсем различна възможност за комбинация на стилове, които вие лично харесвате.

Разбира се, имате и възможността да се възползвате от вече съществуващ дизайн и да премахвате или надграждане върху него. Така всеки добавен елемент, лично избран от вас, ще зададе тон не само на дома и имота ви, но и оградата.

Най-добре е, при възможност, всеки елемент от вече съществуващи структури, да се интегрира по един или друг начин в конструкцията на вашата врата от ковано желязо. По този начин се получава гладко преминаване от едно към друго, като се създава усещането на заедно, умишленост и задружие на геометриите пред очите ви.

Различните дворни железни врати могат да бъдат както двукрилни, така и еднокрилни оборудвани с подходящата рамка, панти и дори патронник подходящ за метални врати. Това не е придобивка, с която се сдобивате всеки ден, за това нашият екип старателно подготвя всеки аспект – от различни проекти на железни врати, до самата изработка и завършек.

Нашата цел е да ви доставим нещо, което ще ви прави доволни, и тъй като нашите продукти от ковано желязо имат потенциал да са вековни, е добре да ги харесвате.

Врата

Метални порти и входни врати от MetalWorks.bg – защо си заслужава

Входните метални врати са порталът към вашата къща и вашия дом. Те трябва да са елегантни, естетически издържани, здрави и сигурни.

Това ще осигури спокойствие за вас, вашия имот и вашето семейство. Вярваме, че на тези неща не трябва да бъде поставяна цена, тъй като те са безценни. Особено ако съчетаете вратата с прекрасните мебели от ковано желязо, резултатът ще е уникален.

Доверете се на опита и експертизата на Metal Works в изработката на висококачествени врати от ковано желязо!

Понеже една врата трябва да функционира правилна всеки път, е нужно да се вземат точни размери от мястото където тя ще бъде инсталирана. Освен самите размери, е добре и да добием представа за стила врата, орнаментиката, дали ще желаете гръб за нея или нямате против да се вижда през нея и много повече.

Ние правим един доста сложен процес прост, като единственото нещо, което трябва да направите е да се свържете с нас или по телефон или чрез контактната ни форма.

Да, на практика всяка кована врата е поръчкова, тъй като изискваният на нашите клиенти варират също толкова колкото самите клиенти. Това, което определя изработката на една врата е не само нейният размер, но и предпочитанията на даден човек.

От MetalWorks.bg старателно подбираме всеки материал, заготовка и метода на изработка, за да гарантираме на вас и вашето семейство наслада от здравият труд на нашите майстори ковачи.

Това зависи изцяло от вида на самата врата, нейната тежест и това върху какво ще бъде монтирана. Важно е, с оглед на тежестта на вратата, да се ползват панти, които могат да понесат натоварването.

Следващото по значение, е захващането на тези панти към добре подсилена основа. В зависимост, от това дали е камък, бетон или тухла основата откъм пантите, се използват подобаващи крепежи като анкери, дюбели или химични дюбели, които заздравяват отвора.

Вратите от ковано желязо са изключително безопасен избор. Поради своята твърдост и издръжливост на ръжда, и атмосферни елементи, кованото желязо като цяло, е изключително предпочитан начин за произвеждане на елементи и структури, на които може да се разчита.

Те са способни да понесат огромно количество напрежение без дори да покажат признаци за отслабване.

Кованото желязо, само по себе си, е желязо с не повече от 0,06% въглерод в състава си. Това пречистване и изваждане на въглерода се случва след циклично затопляне и охлаждане, повторено с помощта на химични пречиствателни вещества като сол и борокс.

Боята и поцинковането са наполовина защитни, наполовина естетични – като е добре да се разбере, че избора на покритие оскъпява поръчката ви.

Препоръчително е да се пребоядисва поне веднъж на 10 години, 5 ако се намирате в много мокър регион на страната.

Имате нужда от професионална помощ?
Свържете се с нас още днес и ние ще изработим вашият продукт от ковано желязо.